Home > Theorielessen

Theorielessen

Een advies van het CBR is om theorielessen te volgen bij een erkende school, deze geven regelmatig theoriecursussen waarbij de principes achter de regels worden uitgelegd en waardoor je alles beter leert begrijpen en onthouden. Examenresultaten van het CBR wijzen uit dat kandidaten die bij een school lessen hebben genomen, hebben een hoger slagingspercentage dan degene die alleen maar in boeken plaatjes kijkt of autotheorie doorneemt. Heb je de theorie goed geleerd dan dan kan je examen doen voor je theoriecertificaat. Elke zaterdag en zondag verzorgen wij dagcursussen. Elke theorie dagdele wordt afgesloten met een examentraining. Tijdens de cursus gebruiken wij het zogenaamde twin-test systeem dat ook door het CBR wordt gebruikt. Uit ervaring blijkt dat de meeste kandidaten die lessen bij ons gevolgd hebben in één keer slagen. Mocht dit niet zo zijn heb je bij ons cursusgarantie en kan je onbeperkt cursussen volgen bij onze lesschool, indien je ook met de praktijklessen van ons deelneemt. Wij leveren jou theorieboeken of kan je een inlogcode ontvangen om de theorie via het internet te oefenen. Tevens beschikken wij over een systeem waarmee wij op een zeer korte termijn een theorie examen bij het CBR kunnen plannen. Sinds 1 januari 2008 is het theoriesysteem bij het CBR gewijzigd.

De volgende 2 onderdelen worden toegepast: - 40 vragen/verkeersregels en wetten - 25 vragen/verkeersinzicht & risico's -gevaarherkenning In het nieuwe examen is inzicht erg belangrijk, wat is er wel verstandig om te doen en wat is er niet verstandig om te doen? Sinds maart 2009 is ook het onderdeel gevaarherkenning uitgebreid. Deze antwoorden dien je te geven in de trend van wat je zou doen bij een gevaarlijke situatie zoals bijvoorbeeld remmen, gas loslaten of niets. Je bent pas geslaagd als je vierenveertig vragen goed hebt beantwoord. Het bestaat niet alleen uit meerkeuzevragen maar ook uit open vragen en gedragskeuze vragen.

Op grote televisieschermen kan je de vragen goed en duidelijk zien en dien je binnen een bepaalde tijd antwoord te geven. Als je start met je examen duurt dit drie kwartier en zal er gestart worden met de uitleg van het systeem en enkele theorievoorbeeldvragen. Binnen een kwartier stelt de cbrcomputer vast of je geslaagd bent, is dit het geval dan krijg je je theoriecertificaat direct mee! Mocht je zaken dan krijg je een uitslagformulier waarin per onderwerp precies staat aangegeven wat je fout hebt gedaan. Bij het examen voor de theorievragen dient u recente pasfoto en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen om deel te kunnen nemen aan het CBR-EXAMEN Theorielessen Rotterdam Schiedam Vlaardingen Maasluis Rhoon Spijkenisse ------
Terug